Thursday, September 29, 2011

τα βιβλία του ΟΕΔΒ διαθέσιμα για οnline ανάγνωση και δωρεάν κατέβασμα


Ο Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ή, όπως λέγαμε μικροί, Όταν Έχω Διάβασμα Βαριέμαι) διαθέτει τα βιβλία του δωρεάν στην ηλεκτρονική του βιβλιοθήκη. Οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πλοηγηθείτε σε αυτά ποικίλλουν, αφού έχετε τη δυνατότητα να τα ξεφυλλίσετε online σε μορφή HTML, να τα κατεβάσετε ως PDF ή και ακόμα και στην αυθεντική τους μορφή (PDF με σκαναρισμένες εικόνες).
Λόγω της μεθόδου με την οποία έχει ψηφιοποιηθεί το εκπαιδευτικό υλικό, πιθανόν να υπάρχουν ασυνέπειες στη παρουσίαση τωνβιβλίων σε HTML και PDF, σε σχέση με την αρχική τους μορφή, ή και ασάφειες στα
αποτελέσματα των θεματικών διαδρομών, γι’ αυτό και έχει δοθεί η επιλογή λήψης του βιβλίου στην πρωτότυπη μορφή του (PDF με εικόνες).
Οι τρόποι πλοήγησης στο περιεχόμενο της βιβλιοθήκης περιλαμβάνουν τη θεματική περιήγηση βάσει του αντικειμένου που σας ενδιαφέρει να μελετήσετε, γρήγορη αναζήτηση με απλές λέξεις-κλειδιά αλλά και αναλυτική αναζήτηση, που επιτρέπει τον συνδυασμό λέξεων-κλειδιών με επιπλέον φίλτρα και κριτήρια όπως τύπο βιβλίου, τάξη, τύπο σχολείου κ.α.





http://www.oedb.gr:8080/oedvLibrary/user/

No comments:

Post a Comment